De MyoVision Scan brengt
uw spierspanningen in beeld

Aantoonbaar bewijs voor verkeerde spanning in uw wervelkolom

Uw zenuwen geven elektrische signalen af naar uw spieren.  De MyoVision Scan is een apparaat dat is ontwikkeld om de elektrische spanning van de spieren van uw wervelkolom te meten. De taak van deze spieren is de wervelkolom te beschermen en in optimale conditie te houden. Dit is de reden waarom het belangrijk is de spieren van de rug in goede conditie te houden. Als er subluxaties (wervel die de zenuw irriteert) in uw wervelkolom aanwezig zijn, zullen uw spieren dit te proberen te corrigeren. Hierdoor gaat de spanning afwijken van normaal.

Uw spierspanning in beeld

De MyoVision Scan brengt uw spierspanningen (en daarmee de afwijkingen) in beeld en is dus een objectief hulpmiddel bij het opsporen van subluxaties. De strepen zijn een visuele interpretatie van een hoog (rood), bovengemiddeld (paars) en laag (groen) niveau van spierspanning. Hoe langer de streep, hoe hoger de spanning.

Hoe werkt een dergelijke scan?

Met de speciale sensoren van het MyoVision apparaat kunnen spierspanningen eenvoudig worden gemeten op de huid, langs de ruggengraat. Veel nek- en rugklachten worden veroorzaakt door zenuwbeknellingen en zijn te meten als afwijkende spanningen in de spieren. Onze chiropractor kan vervolgens de zenuwbeknellingen in uw wervelkolom handmatig corrigeren door de wervels in de juiste positie te zetten.

Interesse in een spierspanning scan?

Wilt u weten hoe de spierspanningen in uw rug eruit zien? En hoe chiropractie u kan helpen minder pijn te hebben, actiever te zijn en beter te kunnen bewegen? Kortom, uw levenskwaliteit te verhogen? Neem dan contact op.