De kracht

van het zelfhelende vermogen

Prikken als medicijn voor uw klacht: acupunctuur in Heemstede

Miljoenen mensen wereldwijd hebben het al aan den lijve ondervonden: acupunctuur helpt! Duizend jaar praktijkervaring met de “kunst van het prikken” heeft bewezen dat acupunctuur een goede remedie is tegen een groot aantal klachten en het prikken zelf doet geen pijn.

Traditionele Chinese geneeskunde

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en is al duizenden jaren oud. Volgens de traditionele Chinese wereldbeschouwing bestaat het universum uit een kringloop van (levens)energie, 'Qi' of 'Chi' genaamd (spreek uit 'tsjie').

 

Deze energie heeft een negatieve, donkere schaduwkant (Yin) en een positieve, lichte, zonnige component (Yang). Alles om ons heen – de dingen, onze gedachten en onze gevoelens – zijn het resultaat van de wisselwerking van Yin en Yang. Het Yin-Yang-teken staat voor twee tegengestelde krachten. De witte stip in het zwarte deel en de zwarte stip in het witte deel geven aan dat iets nooit helemaal Yin of Yang is.

 

Er is een drang om aan te vullen en evenwicht te zoeken. Als u gezond bent, is er volgens de acupunctuur harmonie tussen Yin en Yang. Langdurige verstoring van deze harmonie kan leiden tot ziekten of klachten. Onze acupuncturist zet zich in om de balans tussen uw Yin en Yang te herstellen.

Hoe werkt een acupunctuurbehandeling?

De Chinezen ontdekten dat de energie door het menselijk lichaam via een stelsel van kanalen circuleert. Er zijn 12 hoofdkanalen of meridianen die elk in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. Tijdens een acupunctuurbehandeling brengen wij op zogenaamde acupunctuurpunten zeer fijne naaldjes in van ongeveer 0,20 - 0,35 millimeter dun. De naaldjes zijn zo fijn dat u het inzetten ervan niet voelt. De naaldjes zijn steriel en gemaakt voor eenmalig gebruik. De acupunctuurpunten bevinden zich op deze meridianen. Als reactie op het plaatsen van de naaldjes produceert uw lichaam neurotransmitters, vooral endorfine (natuurlijke pijnstiller), serotonine, noradrenaline en stofjes die helend werken op hormonaal en cellulair niveau.

Voor acupunctuur in Heemstede neem u direct contact op

Bel ons via 023 - 528 83 75 of laat een bericht achter via het contactformulier